Φωτογραφικό Εργαστήρι

photografikoΤο Φωτογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Κοζάνης «ΦΩΤΟΔΙΟΔΟΣ” ιδρύθηκε το 2003 με σκοπό την προώθηση της τέχνης της φωτογραφίας στην Κοζάνη.

Από τον Οκτώβριο μέχρι το Μάιο κάθε χρόνο διοργανώνονται μαθησιακοί κύκλοι (σεμινάρια) σχετικά με τη φωτογραφία και τον Μάιο γίνεται έκθεση φωτογραφίας και παρουσίασης του έργου τους από τους σπουδαστές.
Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 300 συμπολίτες μας έχουν παρακολουθήσει τα σεμινάρια αυτά, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί πολυάριθμες ομαδικές εκθέσεις των μελών της ΦΩΤΟΔΙΟΔΟΥ στην πόλη της Κοζάνης και αλλού.

Λειτουργούν τμήματα:
– Αναλογικής φωτογραφίας (ιστορία-θεωρία της φωτογραφίας και φωτογραφία με φιλμ) στο οποίο διδάσκει ο κ. Αλέξανδρος Βρεττάκος
– Ψηφιακής φωτογραφίας (ψηφιακή επεξεργασία και Photoshop).

Παράλληλα διοργανώνονται αφιερώματα σε μεγάλους φωτογράφους, εξορμήσεις και εκδρομές, συζητήσεις σχετικές με τη φωτογραφία και διοργανώνονται ημερίδες και σεμινάρια από αναγνωρισμένους επαγγελματίες της φωτογραφικής τέχνης, όπως επιμελητές, φωτογράφους, αλλά και καλλιτέχνες που «φλερτάρουν” με την τέχνη και την φωτογραφία ειδικότερα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι όσοι έχουν τελειώσει τα βασικά σεμινάρια έχουν δημιουργήσει ένα ζωντανό κύτταρο – μια Λέσχη – όπου μέσα από τις συναντήσεις που πραγματοποιεί στον θαυμάσιο χώρο του Φωτογραφικού Εργαστηρίου κάθε Τρίτη και Παρασκευή ξεδιαλύνει τυχόν απορίες, ενημερώνεται για ό,τι νεότερο προκύπτει σχετικά με τη φωτογραφία και σχεδιάζει τις δράσεις της.
Συνεργάζεται με άλλους φορείς και πραγματοποιεί εκθέσεις Φωτογραφίας εντός και εκτός του Νομού, μετά από συνεννόηση με τα μέλη της.

Το Φωτογραφικό Εργαστήρι, μαζί με το Εικαστικό Εργαστήρι τελούν υπό την αιγίδα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού του Δήμου Κοζάνης.

Διεύθυνση:
Σμύρνης & Κωνσταντινουπόλεως, 501 00 Κοζάνη
Τηλέφωνο γραμματείας: 24610-24467 (Δευτέρα-Παρασκευή 5-7 μμ)

Στον επίσημο δικτυακό τόπο της Φωτοδιόδου http://www.photodiodos.gr παρέχεται χώρος 100ΜΒ για ανάρτηση φωτογραφιών σε κάθε εγγεγραμμένο μέλος.

Επικοινωνία:
Αλέξανδρος Βρεττάκος: info@vrettakos.gr

Αφήστε μια απάντηση