ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ για τη Σχολή Καλών Τεχνών

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ για τη Σχολή Καλών Τεχνών

Ξεκίνησε το τμήμα Προετοιμασίας για τη Σχολή Καλών Τεχνών στο Εικαστικό  Εργαστήρι του Δήμου Κοζάνης, με καθηγητή τον Πέτρο Σουφλερό. Απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εισαγωγικές εξετάσεις των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδος. Τα μαθήματα που πραγματοποιούνται είναι ελεύθερο σχέδιο με μολύβι, κάρβουνο και χρώμα με υλικά σύμφωνα με τις γενικές οδηγίες που υπαγορεύουν οι Σχολές Καλών Τεχνών.

Ο σκοπός του τμήματος είναι ο υποψήφιος να μάθει να “βλέπει”, να παρατηρεί σωστά έτσι ώστε να μπορεί να μεταγράψει τις τρεις διαστάσεις σε δύο. Η προοπτική, η αναλογία, η φόρμα, οι αξίες και η σύνθεση είναι μερικές από τις έννοιες που διδάσκεται ο υποψήφιος με σκοπό την όσο το δυνατόν επαρκέστερη κατάρτισή του.

Ο τρόπος μελέτης που ακολουθείται ενισχύει τον προσωπικό τρόπο έκφρασης του καθενός. Ένας προσωπικός επανακαθορισμός του απεικονιζόμενου θέματος με έναν τρόπο που ανταποκρίνεται στο όραμα του καλλιτέχνη, στη δική του σύλληψη, σε αυτό που ο ίδιος, μέσω του έργου, επιδιώκει να εκφράσει.

 

 

Βιογραφικό Π. Σουφλερού

Γεννήθηκε το 1981 στη Θεσσαλονίκη όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Σπούδασε Ζωγραφική στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, στο 1ο Εργαστήριο Ζωγραφικής με καθηγητή τον Δημήτρη Ζουρούδη. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις. Έχει διακριθεί με έπαινο στην 8η Biennale Φοιτητών Σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδος. Έργα του έχουν συμπεριληφθεί σε έντυπους καταλόγους ομαδικών εκθέσεων, διαδικτυακούς τόπους και βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.         

 

Ατομικές Εκθέσεις:

2019 Έκθεση Ζωγραφικής, Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, Κοζάνη, Ελλάδα

 

Ομαδικές Εκθέσεις:

2019 Εικαστική Έκθεση “φώς _ σκοτάδι”, #SKG Bridges Festival 2019, Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

2018 Ίχνη Παλίμψηστα, Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης, Ξάνθη, Ελλάδα

2018 Platforms Project 2018, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, Εκθεσιακός χώρος “Νίκος Κεσσανλής”, Αθήνα, Ελλάδα

2017: 8η Biennale Φοιτητών Σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδος, Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

2017: White Noise Less White Noise, Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, Πέλλα, Ελλάδα

 

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ:

2017: Έπαινος, 8η Biennale Φοιτητών Σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδος

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Τηλ.: 6947117770

Email: psoufleros@gmail.com

Home

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Σάββατο. Οι εγγραφές συνεχίζονται καθημερινά από τις 14:00 έως τις 22:00 στην οδό Σμύρνης & Κωνσταντινουπόλεως και στο τηλ. 2461024467