Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Κοζάνης | 3η Διεθνής Συνάντηση για τη Βυζαντινή Τέχνη «Εικόνες του Aκτίστου»
16953
page-template-default,page,page-id-16953,page-child,parent-pageid-16146,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

3η Διεθνής Συνάντηση για τη Βυζαντινή Τέχνη «Εικόνες του Aκτίστου»

36α Λασσάνεια

1-3 IOYNIOY 2018

Μια πολυσχιδής εκπαιδευτική δραστηριότητα που προκύπτει από τη διαπολιτισμική σύμπραξη τριών χωρών: Ρουμανία (Βουκουρέστι), Ιταλία (Φλωρεντία) και Ελλάδα (Κοζάνη). Κοινός παρανομαστής η αγάπη για τις επηρεασμένες, από το ιδιαίτερο ιδίωμα της Βυζαντινής παράδοσης, τέχνες. Η συνάντηση περιλαμβάνει πρακτικά εργαστήρια, διαλέξεις, επισκέψεις σε σημεία ενδιαφέροντος ανοιχτά για το κοινό, με έμμεσο σκοπό την γνωριμία και την ανάδειξη της πολιτισμικής παρακαταθήκης του τόπου μας.

Παρασκευή 1 Ιουνίου

19:00
Εγκαίνια  Έκθεσης έργων των καλλιτεχνών των τριών χωρών (Ελλάδα, Ρουμανία, Ιταλία) στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης.

Σάββατο 2 Ιουνίου

10:00- 14:00
Πρακτικό εργαστήριο στη Στέγη Παιδιού Κοζάνης «Ο Άγιος Στυλιανός»

19:00
Συναυλία στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης με τίτλο «Προσευχή και Παράκληση σε ανατολή και δύση». Την εκδήλωση μουσικά «ντύνουν»: το σχήμα Coro di Musica Antica, η χορωδία του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών υπό τη διεύθυνση του κου Βαγγέλη Μυλωνά και η Χορωδία Δωματίου Κοζάνης υπό τη διεύθυνση της κας Έμης Δημοπούλου-Τσιούρα.

Κυριακή 3 Ιουνίου

11:00-14:00
Πρακτικό εργαστήριο στη Στέγη Παιδιού Κοζάνης «Ο Άγιος Στυλιανός».