Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Κοζάνης | Χορός
16912
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16912,page-child,parent-pageid-16146,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Χορός

36α Λασσάνεια

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης ώρα 21:00
Compania: Tanguros del Sur / Argentina
“Buenos Tango Romper El Piso”

ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΟ ΤΑΝΓΚΟ

Η παράσταση που σπάει τα πατώματα παγκοσμίως με τα φλογερά βήματα του tango, ενσωματώνει την αληθινή ιστορία του αργεντίνικου πάθους, με την υπογραφή της παγκοσμίου φήμης Αργεντίνας χορεύτριας και χορογράφου Natalia Ηills. Ένα μουσικό και χορευτικό αφιέρωμα σε όλα τα μεγάλα ονόματα: από τον Carlos Gardel και τον Alfredo Le Pera, έως τον Juan D ‘Arienzo, τον Anibal Troilo, τον José María Contursi, και τον πολυαγαπημένο στην Ελλάδα Αstor Piazzolla. Οι κορυφαίοι χορευτές της «Compania Τangueros del Sur» συμπράττουν με το Tango Acropolis και αναβιώνουν την σπάνια σύλληψη της ιδέας της χορογράφου για την μαγική χορευτική εξέλιξη του tango. Από τους Αφρικάνικους ρυθμούς και τα μουσικά ερεθίσματα των μεταναστών, γεννιέται η ανάγκη της αγκαλιάς, το πάθος για συντροφικότητα και έρωτα, σχέσεις που μετουσιώνονται επί σκηνής σε μουσική και χορό. Το «Αληθινό tango» όπως χαρακτηρίστηκε από τους New York Times έχει συγκλονίσει και συγκινήσει τους θεατές παγκοσμίως. Με 10 κορυφαίους χορευτές επί σκηνής σε όλη τη διάρκεια της παράστασης και με την συνοδεία επταμελούς ζωντανής ορχήστρας που διευθύνει ο μεγάλος Αργεντινός συνθέτης Paticio Villlarejo, οι λάτρεις του αργεντίνικου πάθους θα έχουν την ευκαιρία για πρώτη φορά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας να απολαύσουν την πραγματική αίσθηση του tango και να ζήσουν από κοντά ένα μοναδικό χορευτικό θέαμα.

Χορογραφίες & διεύθυνση: Natalia Hills, Μουσική διασκευή & διεύθυνση ορχήστρας: Patricio Villarejo, Πρώτος χορευτής: Alejandro Aquino, Κουστούμια: JeanLuc Don Vito & Natalia Hills, Σχεδιασμός φώτων: David Seiras, Καλλιτεχνική επιμέλεια: Acropolis Tango Festivals.

Γενική Είσοδος: 18€, Μειωμένο: 15€ φοιτητικό & άνω των 65 ετών, 12€ άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, παιδιά έως 18 ετών

«Στις στράτες της παράδοσης»

Ένα σεργιάνι στη μουσικοχορευτική παράδοση, στα ήθη και τα έθιμα της ελληνικής γης.

Καλλιτεχνική και σκηνοθετική επιμέλεια Γεώργιος Παπαθανασίου.

Σάββατο 4 Αυγούστου & Κυριακή 5 Αυγούστου

Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης, ώρα 21:00 Είσοδος ελεύθερη

Σάββατο 30 Ιουνίου, συμμετέχουν:

Στέγη Πολιτισμού – Παράδοσης & Λαογραφίας «Φιλοτέχνες» Κομοτηνής
Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «Κρήτες»
Ε.Μ.Α.Σ «Μέγας Αλέξανδρος» Λευκοπηγής Κοζάνης
Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σκοπέλου
Ποντιακός – Μορφωτικός Σύλλογος   Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου Κοζάνης

Κυριακή 1 Ιουλίου, συμμετέχουν:

Φιλοπρόοδος Σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος» Έδεσσας
Μορφωτικός Λαογραφικός Σύλλογος Βαμβακοφύτου Σερρών
Μορφωτικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας Καρδίτσας (Θεσσαλία)
Σύνδεσμος Συρρακιωτών Ιωαννίνων
Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Νεοκάστρου Ημαθίας