Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης

Το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης (Δ.Ω.Κ) λειτουργεί από το 1957. Αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες πολιτισμού στην πόλη και στο Δήμο Κοζάνης. Μέσα από τις προσπάθειες των παιδιών – σπουδαστών μας, των μαθητικών συναυλιών, της συμφωνικής ορχήστρας, της ορχήστρας δωματίου, της χορωδίας και της ορχήστρας κιθάρας έχει καθιερωθεί ως κύτταρο μουσικής παιδείας και καλλιέργειας. Όλες οι εκδηλώσεις και δράσεις του ΔΩΚ στέφονται με επιτυχία και αγκαλιάζονται από τον κόσμο, αναδεικνύοντας την καθημερινή προσπάθεια των παιδιών αλλά και την υψηλού επιπέδου διδασκαλία των καθηγητών μας.
Πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά σεμινάρια, πανελλήνιοι διαγωνισμοί και πολλές συναυλίες σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση. Κάθε χρόνο νέες πολιτιστικές δραστηριότητες και συνεργασίες με καλλιτεχνικούς φορείς της πόλης μας υπογραμμίζουν ότι το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης εκτός από ιστορικός εκπαιδευτικός φορέας λειτουργεί και σαν ένας από τους σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς του Δήμου Κοζάνης και γενικότερα του Νομού Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας.
Με τη συνεχή στήριξη του Δήμου Κοζάνης, τη συμπαράσταση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δ.Ω.Κ, τη συνεχή φροντίδα του καλλιτεχνικού προσωπικού, τις προσπάθειες των παιδιών, και βεβαίως τη συμμετοχή των πολιτών της περιοχής μας σε κάθε εκδήλωσή μας, καταφέρνουμε να κάνουμε πραγματικότητα τους στόχους για καλλιτεχνική και πνευματική ανάπτυξη.

Τμήματα και Σχολές