Φωτογραφικό Εργαστήρι

Το Φωτογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Κοζάνης «ΦΩΤΟΔΙΟΔΟΣ» ιδρύθηκε το 2003 με σκοπό την προώθηση της τέχνης της φωτογραφίας στην Κοζάνη.

Από τον Οκτώβριο μέχρι το Μάιο κάθε χρόνο διοργανώνονται μαθησιακοί κύκλοι (σεμινάρια) σχετικά με τη φωτογραφία και τον Μάιο γίνεται έκθεση φωτογραφίας και παρουσίασης του έργου τους από τους σπουδαστές.
Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 300 συμπολίτες μας έχουν παρακολουθήσει τα σεμινάρια αυτά, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί πολυάριθμες ομαδικές εκθέσεις των μελών της ΦΩΤΟΔΙΟΔΟΥ στην πόλη της Κοζάνης και αλλού.

Παράλληλα διοργανώνονται αφιερώματα σε μεγάλους φωτογράφους, εξορμήσεις και εκδρομές, συζητήσεις σχετικές με τη φωτογραφία και διοργανώνονται ημερίδες και σεμινάρια από αναγνωρισμένους επαγγελματίες της φωτογραφικής τέχνης, όπως επιμελητές, φωτογράφους, αλλά και καλλιτέχνες που «φλερτάρουν» με την τέχνη και την φωτογραφία ειδικότερα.

Κατά το παρελθόν λειτούργησε η λέσχη φωτογραφίας «φωτοδίοδος» , όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να ενημερώνονται για θέματα φωτογραφίας, να παρουσιάσουν το έργο τους σε εκθέσεις που διοργανώνονταν και να συμμετέχουν σε δράσεις σχετικές με την τέχνη της φωτογραφίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ 2019 – 20

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ        ΔΕΥΤΕΡΑ     ΏΡΑ : 8.30μμ-10.30μμ       ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ  ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΑΖΑΝΗΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ       ΤΕΤΑΡΤΗ      ΏΡΑ : 8.30μμ-10.30μμ        ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ     ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ
Τμήματα